Milanović: Pelješki most podignut u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat

Pelješki most zauvijek će ostati monumentalni podsjetnik na odvažnost jednog naraštaja hrvatskih ljudi, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović

Region 26.07.2022, 22:39
Milanović: Pelješki most podignut u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat
© AA

 Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na ceremoniji održanoj u Komarnoj povodom puštanja u promet Pelješkog mosta.

- Mostovi su na prvom mjestu djela konkretnih ljudi. Talent, znanje, trud i hrabrost projektanata i graditelja najzaslužniji su za ovu ljepoti. Međutim, nijedan most nije plod samo arhitektonske vizije i radničkog umijeća. Most je također spoj nezadržive ljudske težnje da se unaprijedi život, da se svlada prepreka i sposobnosti uprave da nađe novac i organizira radove, rekao je Milanović.

Čestitao je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ostvari ova njihova plemenita težnja, piše AA. 

- Pelješki most zauvijek će ostati monumentalni podsjetnik na odvažnost jednog naraštaja hrvatskih ljudi. Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH, istakao je Milanović.

Naglasio je da je ovaj most na dobrobit svih ljudi, neovisno o naciji, vjeri, državljanstvu, socijalnom statusu, porijeklu ili uvjerenjima.

- Most građen sa suprotnim motivima popustio bi kad tad pod teretom vlastite besmislenosti. Vjerujem da su pred nama godine u kojima ćemo kao nacija ojačati svoju samosvijest. Ususret neizvjesnoj jeseni i globalno neizvjesnim vremenima držimo se zajedno, dodao je Milanović.

komentari (0)