Ministar vanjskih poslova Turkiye Fidan razgovarao sa Milatovićem

Fidan, koji je jučer doputovao u dvodnevni zvaničnu posjetu Crnoj Gori, učestvuje na današnjem Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji se održava u Podgorici

Region 27.06.2023, 11:17
Ministar vanjskih poslova Turkiye Fidan razgovarao sa Milatovićem
© AA

 Ministar vanjskih poslova Turkiye Hakan Fidan sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Crne Gore, Jakovom Milatovićem.

Fidan je jučer prisustvovao otvaranju Turske privredne komore u Crnoj Gori (TurkCham) održanom u Podgorici.

Fidan, koji je jučer doputovao u dvodnevni zvaničnu posjetu Crnoj Gori, učestvuje na današnjem Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji se održava u Podgorici.

Na samitu će biti usvojena zajednička Deklaracija, odobrena na sastanku ministara vanjskih poslova u Budvi početkom juna, piše AA. 

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) je regionalni okvir saradnje osnovan juna 1996. godine, sa ciljem promovisanja i jačanja dobrosusjedskih odnosa između zemalja jugoistočne Evrope.

Članice SEECP-a su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija, Turkiye i Kosovo. Izvršno tijelo SEECP– Savjet za regionalnu saradnju (RCC), broji 46 država, organizacija i međunarodnih finansijskih institucija.

Predsjedavanje SEECP-u od Crne Gore preuzima 1. jula Sjeverna Makedonija.

komentari (0)