Otvoren 9. Tjedan turskog filma u Zagrebu: Prikazuju se najpopularniji filmovi

Tokom festivala bit će prikazani naslovi: Kisele jabuke (Ekşİ elmalar), Šampion (Bİzİm İçİn şampİyon), Jesmo li ok? (Tamam miyiz?), U obitelji (Aİle arasinda), Nešto korisno /(İşe yarar bİr şey) i Sjeti se nas (Bİzİ hatirla)

Region 03.11.2021, 08:52 03.11.2021, 09:47
Otvoren 9. Tjedan turskog filma u Zagrebu: Prikazuju se najpopularniji filmovi
© AA

U Kinoteci u Zagrebu je otvoren 9. Tjedan turskog filma na kojem će u pet dana, od 2. do 6. novembra, biti prikazano sedam značajnih filmova novije turske kinematografije.

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva (HTUP) u suradnji s Insitutom "Yunus Emre" u Zagrebu te uz podršku Ministarstva kulture Turske organizirala je održavanje 9. Tjedna turskog filma kojeg je svečano otvorio veleposlanik Turske u Hrvatskoj Mustafa Babur Hizlan.

- Po deveti put se nalazimo na Tjednu turskog filma, ovaj put u nešto drugačijim okolnostima, s nešto skraćenim gledalištem i na drugom mjestu. U kinu smo Kinoteka i veselimo se da se nastavljamo družiti s turskim filmovima. Ove godine predstavljamo sedam filmskih naslova u nadi da će se svidjeti zagrebačkoj publici koja će se večeras i narednih pet dana družiti s nama, izjavio je predsjednik HTUP-a Goran Beus Richembergh.

Zadovoljstvo 9. Tjednom turskog filma iskazali su i iz Instituta "Yunus Emre".

- Prikazat ćemo sedam turskih filmova koji su popularni, kako u Turskoj tako i u svijetu, te više puta nagrađivani na međunarodnim filmskim festivalima. Danas ćemo prikazati film koji je snimljen 2019. godine u Turskoj i kojim ćemo početi ovaj Tjedan turskog filma u nadi da će domaća publika uživati u ponuđenim filmskim naslovima, izjavio je ravnatelj Instituta "Yunus Emre" u Zagrebu Fuat Korkmaz.

Direktorica Festivala Jelena Berković najavila je kako očekuje značajan odaziv publike na festival koji je i proteklih godina u Zagrebu bivao zapaženo kulturno događanje.

Ovogodišnji tjedan turskog filma počinje projekcijom filma "Čudo u ćeliji br. 77." (Koğuştakİ mücİze) redatelja Mehmeta Ade Öztekina.

Tokom festivala bit će prikazani naslovi: Kisele jabuke (Ekşİ elmalar), Šampion (Bİzİm İçİn şampİyon), Jesmo li ok? (Tamam miyiz?), U obitelji (Aİle arasinda), Nešto korisno /(İşe yarar bİr şey) i Sjeti se nas (Bİzİ hatirla), piše AA.

komentari (0)