Pendarovski: Kosovo bi trebalo biti uključeno u Otvoreni Balkan

Pendarovski, koji je otvoreno kazao da je ranije imao rezerve prema inicijativi Otvoreni Balkan, izjavio je da do sada nije bio svjedok nijedne političke komponente inicijative i da vjeruje da će ova inicijativa ostati samo kao komercijalna i ekonomska inicijativa

Region 22.06.2022, 10:38
Pendarovski: Kosovo bi trebalo biti uključeno u Otvoreni Balkan
© AA

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da Kosovo treba da bude uključeno u inicijativu Otvoreni Balkan.

Izrazivši da je o ovom pitanju razgovarao sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem, Pendarovksi je rekao da je Kosovo najudaljenija od ovog projekta regionalne saradnje.

Pendarovski, koji je otvoreno kazao da je ranije imao rezerve prema inicijativi Otvoreni Balkan, izjavio je da do sada nije bio svjedok nijedne političke komponente inicijative i da vjeruje da će ova inicijativa ostati samo kao komercijalna i ekonomska inicijativa. 

Pendarovski je rekao, navodi N1, da je učešće crnogorskog premijera Dritana Abazovića i premijera BiH Zorana Tegeltije na samitu Otvorenog Balkana kao posmatrača, ojačava njegovo uvjerenje da će biti riječi o trgovinskoj i ekonomskoj inicijativi. 

komentari (0)