Plenković o izjavama Zelenskog: "Posljednje što EU treba je rat"

Plenković je naglasio i važnost proširenja EU kako bi se osigurao mir

Region 17.11.2023, 13:10 20.11.2023, 13:30
Plenković o izjavama Zelenskog: "Posljednje što EU treba je rat"
© AA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da imaju dokaze da Rusija planira započeti rat između dvije zemlje na Balkanu.

Ocjenjujući izjave Zelenskog, hrvatski premijer Andrej Plenković, skrenuo je pažnju na incident paravojnih skupina u Banjskoj, na sjeveru Kosova te dodao da je posljednje što Evropskoj uniji treba rat u jugoistočnoj Evropi, piše Index.hr. 

- Poruka predsjednika Zelenskog je vrlo jasna. Jasna je u kontekstu šire destabilizacije cijelog europskog kontinenta. I ruska agresija na Ukrajinu ima, između ostaloga, funkciju da destabilizira države koje su granične s EU. Imamo nekoliko potencijalnih žarišta nestabilnosti. Politika Hrvatske cijelo vrijeme je učiniti maksimalne napore da se međunarodna zajednica snažno angažira na prostoru jugoistoka Europe, stoga i jesmo zagovaratelji proširenja na naše susjede. Samo čvrsto sidrenje zemalja u našem susjedstvu u europski proces jamči mir, sigurnost, stabilnost i bolje međusobne odnose, rekao je premijer. 

Plenković je naglasio i važnost proširenja EU kako bi se osigurao mir. 

- Zadnje što nam u Europskoj uniji treba je još jedna kriza, još neki rat, još neko žarište koje bi bilo na jugoistoku Europe, dodao je hrvatski premijer. 

komentari (0)