Počela nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

U školi će u obje smjene biti dežurno po šest policajaca

Region 22.05.2023, 12:27
Počela nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
© AA

 Nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja dogodila masovna pucnjava u kojoj je ubijeno desetoro ljudi, počela je danas. 

U pucnjavi u školi na licu mjesta je ubijen čuvar i osmoro djece, a jedna djevojčica preminula je 15. maja od povreda zadobijenih u školi kada je na nju pucao K. K. (13).

Nastava za prepodnevnu smjenu počela je u 8:00 sati, a za poslijepodnevnu će početi u 13 sati.

Predstavnica Ministarstva prosvjete Srbije Snežana Vuković potvrdila je da će u školu doći i učenici drugog odjeljenja sedmog razreda, čiji su učenici ubijeni.

- Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, rekla je Vuković za Radio-televiziju Srbije, piše AA. 

Vuković je ponovila da ako roditelji primjete da se djeca plaše, dijete ne mora da dođe u školu, da je potrebno imati pisanu izjavu roditelja i pratiti šta se sa djetetom događa.

Ona je dodala da je tokom protekle nedelje više od 750 učenika bilo u školi i da je oko 130 učenika sa nastavnicima bilo na aktinostima van škole.

Kada je riječ o nastavi, pojasnila je da se škola sastoji iz dvije naknadno spojene zgrade i da se nastava ne odvija u djelu zgrade u kojem je počinjeno ubistvo.

U školi će u obje smjene biti dežurno po šest policajaca.

Škola je počela da radi 10. maja, sedam dana nakon masovnog ubistva, ali djeca nisu bili u obavezi da dolaze u školu, dok je za učenike od prvog do četvrtog razreda još 8. maja organizovan produženi boravak - vrijeme u kojem djeca obično ručaju, pišu domaće zadatke i igraju se posle nastave do kraja radnog vremena roditelja.

komentari (0)