Porodična medicina u Gnjilanu na Kosovu dobila donaciju iz Turkiye vrijednosti od 20 hiljada eura

Gradonačelnik Hyseni je u svom govoru na svečanosti rekao da je ovaj projekat nastavak istinske saradnje Kosova i Turkiye, ali i pomoći koju su Kosovu pružili turski narod i turska vlada

Region 14.06.2023, 09:39 15.06.2023, 09:41
Porodična medicina u Gnjilanu na Kosovu dobila donaciju iz Turkiye vrijednosti od 20 hiljada eura
© AA

Glavni centar porodične medicine u Gnjilanu, gradu na istoku Kosova, dobio je donaciju opreme iz Turkiye vrijednu 20.000 eura. 

Gradonačelnik opštine Gnjilane Alban Hyseni, ambasador Turkiye na Kosovu Sabri Tunc Angili, turski komandant KFOR-a na Kosovu pukovnik Recai Yilmaz, koordinator Turske agencije za koordinaciju i razvoj (TIKA) Cihan Dincer, kao i drugi predstavnici iz Turkiye i opštine Gnjilane, saopšteno je iz opštine Gnjilane.

Gradonačelnik Hyseni je u svom govoru na svečanosti rekao da je ovaj projekat nastavak istinske saradnje Kosova i Turkiye, ali i pomoći koju su Kosovu pružili turski narod i turska vlada.

Hyseni je naglasio da očekuje podršku Turkiye i ubuduće, piše AA. 

- Nastavit ćemo da budemo zahvalni na doprinosu Turkiye Kosovu, a mogu da kažem da smo i na današnjem sastanku sa ambasadorom imali razgovor koji prevazilazi unilateralnu pomoć Kosovu, rekao je Hyseni.

Direktorka Glavnog centra porodične medicine u Gnjilanu Arbenita Hajdari je sa svoje strane rekla da je donacija dvije industrijske mašine za čišćenje čaršava i radne odjeće dobrodošla za ovu zdravstvenu ustanovu.

Predstavnici turske ambasade i KFOR-a na Kosovu naveli su da je Turkiye do sada pomagala Kosovu u kulturi, obrazovanju, infrastrukturi i drugim oblastima, kroz projekte koji utječu na poboljšanje života građana Kosova, kao što je najnoviji projekat za Glavni centar porodične medicine u Gnjilanu.

komentari (0)