Poslijepodne posljednje obraćanje predsjednika stranaka, od ponoći izborna tišina u Sloveniji

Predstavnici stranaka imat će posljednju priliku da ubijede birače na sučeljavanju na Radiju Slovenije, koji će u 17 sati ugostiti predsjednike svih stranaka

Region 22.04.2022, 10:10 22.04.2022, 10:19
Poslijepodne posljednje obraćanje predsjednika stranaka, od ponoći izborna tišina u Sloveniji
© AA

U Sloveniji je danas posljednji dan kampanje pred parlamentarne izbore u nedjelju. Tako se kandidati za zastupnike za Državni zbor (Parlament) samo još danas mogu obratiti biračima. 

Državna izborna komisija (DVK) Slovenije navela je da je izborna kampanja pred nedjeljne parlamentarne izbore pri kraju, te da političke stranke i kandidati još danas imaju vremena da uvjere birače, a u ponoć će nastupiti izborna tišina, koja će trajati do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.

Predstavnici stranaka imat će posljednju priliku da ubijede birače na sučeljavanju na Radiju Slovenije, koji će u 17 sati ugostiti predsjednike svih stranaka.

Kampanja će zvanično biti okončana u ponoć kada počinje izborna tišina. Ovo će se morati poštovati do 19 sati u nedjelju, kada se zatvaraju birališta širom zemlje. Za to vrijeme zabranjena je svaka aktivnost koja bi na ovaj ili onaj način navela birače da glasaju, piše AA. 

komentari (0)