Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić podnio ostavku

Nakon ostavke Bulajića, Skupština u ovom trenutku ima dva potpredsjednika - Branku Bošnjak iz DF-a i Ervina Ibrahimovića, iz Bošnjačke stranke

Region 20.04.2022, 11:13
Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić podnio ostavku
© AA

Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić podnio je ostavku na poziciju potpredsjednika Skupštine Crne Gore i poslanika Demokratskog fronta. Ostavka Bulajića objavljena je na sajtu Skupštine. 

Bulajić je pokrivao tu funkciju nakon smjene predsjednika Parlamenta Alekse Bečića.

Bulajić, istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, odbio je početkom marta da zakaže sjednicu na kojoj je, na zahtjev opozicije i pokreta URA, trebalo da se raspravlja o izboru novog šefa parlamenta.

Obrazložio je to tvrdnjom da "imajući u vidu izraženu složenost situacije u Crnoj Gori i ogromne izazove miru, stabilnosti i bezbjednosti građana i zemlje, neće zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore, zbog toga što se nijesu stekli politički uslovi".

Bulajić je tada naveo da "ne želi da svojom odlukom da i najmanji doprinos ugrožavanju temeljnih demokratskih vrijednosti i principa, ustavnog poretka, posebno člana 2, stav 3 Ustava Crne Gore, kojim je definisano da ne postoji mogućnost uspostavljanja, niti priznavanja vlasti, koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana".

Nakon ostavke Bulajića, Skupština u ovom trenutku ima dva potpredsjednika - Branku Bošnjak iz DF-a i Ervina Ibrahimovića, iz Bošnjačke stranke.

komentari (0)