Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev po drugi put podnio ostavku

Inače, premijer Zaev, nakon što nije postigao očekivane rezultate drugog kruga lokalnih izbora u zemlji, koji su održani 31. oktobra, najavio je ostavku na mjesto premijera i predsjednika Socijaldemokratskog saveza Makedonije

Region 23.12.2021, 11:20 23.12.2021, 11:29
Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev po drugi put podnio ostavku
© AA

Predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku parlamentu u toj zemlji. 

- Danas sam podnio ostavku na mjesto premijera Republike Sjeverne Makedonije predsjedniku Sobranja Talatu Xhaferiju, poručio je Zaev u objavi na društvenoj mreži Facebook, te dodao: “Demokracija znači i odgovornost. Svojom ostavkom preuzimam odgovornost i dajem primjer za građansku dužnost budućih lidera, ali dajem i još jedan doprinos u jačanju demokratskog kapaciteta zemlje."

Zahvalio je zastupnicima u Sobranju, ovom i prethodnom sazivu, članovima oba saziva Vlade za vrijeme njegovog mandata, kao i građanima Sjeverne Makedonije.

- Želim dobrobit i prosperitet svim našim građanima, svim zajednicama, svim našim ljudima, rekao je Zaev.

Inače, premijer Zaev, nakon što nije postigao očekivane rezultate drugog kruga lokalnih izbora u zemlji, koji su održani 31. oktobra, najavio je ostavku na mjesto premijera i predsjednika Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), javlja AA. 

komentari (0)