Protesti ispred crnogorske skupštine: Građani blokirali ulice

Okupljeni nose zastave Crne Gore i Evropske unije, a također skandiraju protiv aktuelne Vlade i premijera Dritana Abazovića

Region 12.12.2022, 14:49
Protesti ispred crnogorske skupštine: Građani blokirali ulice
© AA

Ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici počeo je protest pokreta "Ima nas", zbog aktuelne političke situacije u Crnoj Gori. Trenutno je okupljeno više stotina građana, koji su svojim automobilima blokirali ulice u centru grada. 

Okupljeni nose zastave Crne Gore i Evropske unije, a također skandiraju protiv aktuelne Vlade i premijera Dritana Abazovića. Ispred Skupštine se nalaze jake policijske snage, koje obezbjeđuju zgradu parlamenta, piše AA. 

U Skupštini se danas ponovo glasa o izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore, kojima se oduzima dio nadležnosti predsjednika države. Iz Venecijanske komisije su uputili mišljenje da se ne glasa za ovaj zakon, jer se na taj način krši Ustav države, a slično su ponovili i brojni zvaničnici Evropske unije. Za ovaj zakon, kako su najavili, uprkos apelima iz EU-a, glasaće proruski Demokratski front, SNP, Demokrate i GP URA.

Organizatori protesta su najavili da će planirati svoje naredne korake na osnovu toga kako će se odvijati glasanje u Skupštini.

komentari (0)