Rama: "Vučić nema drugog izbora nego da dođe na samit, inače katastrofa"

Rama je naveo da ga izjave političara o stvarima koje se tiču ​​njihove unutrašnje politike nisu uznemirile i da će Srbija svakako prisustvovati samitu

Region 05.12.2022, 12:37 05.12.2022, 12:45
Rama: "Vučić nema drugog izbora nego da dođe na samit, inače katastrofa"
© AA

Albanski premijer Edi Rama najavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema drugog izbora nego da prisustvuje samitu EU-Zapadni Balkan, koji će biti održan u glavnom gradu Tirani.

Kako prenosi Gazeta Ekspres pisanje KoSSeva, Rama je rekao da bi bilo pogubno za Srbiju da ne pošalje svog predstavnika na samit.

Rama je naveo da ga izjave političara o stvarima koje se tiču ​​njihove unutrašnje politike nisu uznemirile i da će Srbija svakako prisustvovati samitu.

- Predsjednik Srbije nema drugog izbora nego da dođe na samit. Kažem ovo sa uvjerenjem. Jer bi u suprotnom to bila katastrofa za Srbiju i za njega, naravno", rekao je Rama.

Vučić je reagovao na imenovanje Nenada Rašića, kojeg je imenovao kosovski premijer Albin Kurti bez odorenja srpskih poslanika i koji je na izborima osvojio najmanje glasova. Vučić je tim povodom najavio da neće prisustvovati samitu, koji će se održati u Tirani, a kasnije najavio da će preispitati svoju odluku. 

komentari (0)