Srbija: Dato više od pet miliona doza

Region 23.06.2021, 11:00 23.06.2021, 11:59
Srbija: Dato više od pet miliona doza
© AA

U Srbiji se vakcinacija odvija bez ikakvih problema, a dokaz za to su i brojke iskorištenih doza vakcina.

- Do jutros je u Srbiji dato 5,2 miliona doza vakcina i sve smo bliži broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva, dok je oko 20 gradova prešlo polovinu imunizovanih, izjavio je direktor Kancelarije za elektronsku upravu Vlade Mihailo Jovanović, javlja AA.

Od 5,2 miliona datih vakcina, 2,7 miliona su prve doze, a 2,5 miliona druge, pojasnio je.

Oko 20 gradova prešlo je broj od 50 posto imunizovanih punoljetnih građana, otkrio je Jovanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

- Na vrhu tog spiska se nalaze Priboj i Niš koji su dostigli broj od 60 odsto. Tu su još Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto, naveo je.

Dodao je da je u sedam lokalnih samouprava broj vakcinisanih ispod 30 odsto – Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Ljig i Ub.

Jovanović je rekao da se, kada je riječ o starosnoj grupi od 18 do 30 godina, vakcinisalo oko 17 odsto građana, a da se u grupi od 65 do 74 godine vakcinisalo skoro 80 odsto ljudi.

Kada je riječ o stranim državljanima, Jovanović je rekao da se tokom vikenda dosta stranaca vakcinisalo u Srbiji, a da državljani Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije mogu slobodno da se vakcinišu na punktovima u Srbiji i to u bilo kom mjestu, bez obzira na to gdje su primili prvu dozu vakcine.

komentari (0)