Srbija: Prijeteće pismo stiglo na adresu Muftijstva vojvođanskog, Ziljkić traži reakciju nadležnih

- Danas ginu deca Gaze, čini se genocid i mnogi ćute kao da se ništa ne dešava. Danas jesu to deca Gaze, ali sutra su to neka druga, a Bog dragi ne voli silu niti nasilnika, naveo je muftija Ziljkić

Region 06.11.2023, 15:30 06.11.2023, 15:39
Srbija: Prijeteće pismo stiglo na adresu Muftijstva vojvođanskog, Ziljkić traži reakciju nadležnih
© Facebook/Muftijstvo vojvođansko- Medžis Novi Sad

Na adresu Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije u Novom Sadu stiglo je prijeteće pismo veoma vulgarnog sadržaja sa prijetećim porukama kao i porukama podrške izraelskom premijeru Netanijahuu, saopšteno je iz vojvođanskog mufitjstva.

Kako se navodi, u anonimnom pismu ističe se „da se mrzi islam i Arapi, da će Izrael uništiti pasiju gamad u Gazi i još mnogo lošeg sadržaja”.

Na kraju pisma se u pogrdnom smislu spominje Poslanik Muhamed a.s i Tito i "da će nam svima Netanijahu suditi”, navode iz vojvođanskog muftijstva IZS.

Muftija Muhamed ef. Ziljkić najoštrije osuđuje ovo prijeteće pismo koje je stiglo na adresu Muftijstva vojvođanskog.

On je izrazio zabrinutost zbog ovakvog sadržaja pisma upućenog na adresu Muftistva vojvođanskog i konstatovao „da se taj plamen mržnje počeo prenositi i na ovim prostorima“.

- Iskreno se nadam da je ovo delo poremećenog pojedinca, a ne većinskog naroda i da tako postupaju samo kukavice, ali nije da se zanemari. Svako ko deli od sebe ono što ima i gaji u sebi biće mu udeljeno. Danas ginu deca Gaze, čini se genocid i mnogi ćute kao da se ništa ne dešava. Danas jesu to deca Gaze, ali sutra su to neka druga, a Bog dragi ne voli silu niti nasilnika, naveo je Ziljkić.

On se zapitao da li je ovo onaj Novi Sad multikulturalan i multikonfesionalan sa širokim osmijehom dostupan za sve… ili se počeo pretvarati u nešto što liči na one devedesete.?

- Očekujem od nadležnih organa da preduzmu sve mere da se pronađe autor ovog pisma, a sve druge političke faktore da osude ovaj gnusan čin. Ukoliko izostane reakcija, iskreno ćemo smatrati da je šutnja znak odobravanja. Mi ćemo i dalje nastaviti da širimo pozitivne vibracije bez obzira na sve ove uvrede i neće nas ništa poremetiti da promovišemo sve islamske i kulturne vrednosti sa kojim se ponosimo, izjavio je Ziljkić.

komentari (0)