Tirana: Nakon nereda 80 navijača deportovano u Italiju, povrijeđeno 19 albanskih policajaca

Region 25.05.2022, 14:28
Tirana: Nakon nereda 80 navijača deportovano u Italiju, povrijeđeno 19 albanskih policajaca
© AA

Najmanje 80 fudbalskih navijača deportovano je nazad u Italiju nakon nasilnih sukoba u Tirani, uoči večerašnjeg finala UEFA Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda, saopštila je albanska policija.

Tirana, glavni grad Albanije, u srijedu će biti domaćin finala Konferencijske lige, novog takmičenja Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), za čiji trofej će se na stadionu Air Albania boriti italijanska Roma i holandski Feyenoord. Riječ je o trećem po jačini klupskom takmičenju u organizaciji UEFA-e, iza Lige prvaka i Lige Evrope, koje je počelo u sezoni 2021/22.

Grupe holandskih i italijanskih navijača sukobile su se u utorak naveče s policijom, pri čemu je povrijeđeno 19 policajaca i pet albanskih civila. Jedan policajac je povrijeđen u napadu nožem, saopštile su vlasti.

Povrijeđena su i tri italijanska navijača i dva holandska.

Zamjenik šefa policije Albert Dervishi pozvao je u srijedu italijanske i holandske navijače da se "ponašaju kao evropski građani, poštuju zakone Albanije i ne sukobljavaju se s policijom, jer će se u suprotnom zakoni striktno primjenjivati".

Dervishi je rekao da je privedeno 48 italijanskih i 12 holandskih navijača, dodajući da bi se svako ko je uhapšen mogao suočiti sa zatvorskom kaznom do sedam godina, piše AA.

komentari (0)