Uznemirujući snimci sa mjesta nesreće: Hitna pomoć odbila preuzeti povrijeđene

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenim mrežama vidi se žustra rasprava građana sa zdravstvenim radnicima, uposlenicima Hitne pomoći Berane

Region 06.01.2023, 09:35
Uznemirujući snimci sa mjesta nesreće: Hitna pomoć odbila preuzeti povrijeđene
© Printscreen

Uznemiravajući snimci kruže društvenim mrežama nakon sinoćnje stravične nesreće koja se dogodila u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane-Rožaje, u kojoj je poginuo 29-godišnji Senad Kalač iz Rožaja.

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenim mrežama vidi se žustra rasprava građana sa zdravstvenim radnicima, uposlenicima Hitne pomoći Berane.

Građani su, prema onome što se vidi na snimcima, optuživali radnike iz vozila Hitne pomoći nisu htjeli da preuzmu povrijeđenog.

To su potvrdili i lokalnim medijima među kojima i web portalu „Dan“ gdje je navedena izjava da „Hitna pomoć nije htjela preuzeti povrijeđenog jer nije bio sa teritorije njihove općine“.

Nakon objave snimaka oglasio se Zavod za medicinsku pomoć Crne Gore koji je demantovao navode da Hitna pomoć Berane nije preuzela unesrećenog. 

- Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu. Vozilo Hitne pomoći je na mjesto nesreće stiglo na vrijeme, a pod pritiskom prisutnih, policija je prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca, navodi se u saopćenju.

komentari (0)