(VIDEO) Hrvatska policija tukla migrante: "Go to Bosnia"

Činjenica da su policajci bili maskirani potvrdili su novinari istraživači pregledima odjeće i drugih elemenata koje koriste Interventne jedinice

Region 07.10.2021, 10:28 07.10.2021, 10:51
(VIDEO) Hrvatska policija tukla migrante: "Go to Bosnia"
© Printscreen

Hrvatski RTL u svojoj emisiji Potraga objavio je šokantan video sa kadrovima na kojima maskirane osobe udaraju migrante i na taj ih način nasilno istjeruju sa hrvatske teritorije prema Bosni i Hercegovini. Na snimci se čuje da osobe dok udaraju migrante palicom uzvikuju Go to Bosnia!“ Video je, navode mediji, nastao u junu mjesecu za vrijeme istraživanja u kojem je ekipa RTL-a zajedno sa kolegama istraživačke mreže Lighthouse Reports iz Nizozemske, švicarskog SRF Rundshaua, njemačkog ARD Studia Beč, ARD Monitora, francuskog Liberationa, nizozemskog Pointera, Novosti i der Spiegela. Novinari Klaas van Dijken i Lamia Šabić snimili su video nedaleko od mjesta Šturilić na bh. strani.

Činjenica da su policajci bili maskirani potvrdili su novinari istraživači pregledima odjeće i drugih elemenata koje koriste Interventne jedinice. 

Europska unija optužena je da je zatvarala oči pred nasiljem nad imigrantima i kršenjem zakona o nezakonitim postupcima u Hrvatskoj, koji su već ranije dokumentirani u video zapisima.

komentari (1)
Edin Murtič Prije 2 godina
Zalosno,istraziti ko su ovi manijaci koji vrse nasilje nad migrantima,suspendovati zatim optuziti i zatvorit u naj stroziji zatvor minimalno 10godina