Vučić: Inicijativa "Otvoreni Balkan" je dobra prilika za sve

 Vučić je naveo da Srbija radi sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom na potpunom ukidanju granica do 2023. godine i osiguravanju slobodnog kretanja građana zemalja regiona.

Region 20.10.2021, 12:57
Vučić: Inicijativa "Otvoreni Balkan" je dobra prilika za sve
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dobra prilika od koje će imati koristi sve zemlje učesnice, te ne vidi razlog da se ta inicijativa odbije. Vučić tvrdi da „Otvoreni Balkan“ nudi više mogućnosti od Berlinskog procesa i pruža bližu saradnju, šire mogućnosti i više povjerenja. Vučić je naveo da Srbija radi sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom na potpunom ukidanju granica do 2023. godine i osiguravanju slobodnog kretanja građana zemalja regiona.

- Imate međunarodno definisane granice, odnosno postoje međunarodno priznate zemlje. I tako olakšavate Bosancima koji u Bosnu i Hercegovinu dolaze iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina ili građanima koji tamo dolaze iz Bijeljine i Banja Luke. Postoji mnogo Srba koji žele u Beograd bez granica, što znači sve za našu ekonomiju, rekao je Vučić.

komentari (0)