Vučić nakon sastanka sa Erdoganom: Razgovarali smo o temama važnim za cijeli region a ne samo o tenzijama u BiH

Podsjetivši kako je postavljen cilj da se vanjskotrgovinska razmjena Srbije i Turske poveća sa 1,3 milijarde na dvije milijarde dolara, Vučić je kazao da je s Erdoganom razgovarao i o tome kako da se osigura da se granice dvije zemlje prelaze što laške i sa što manje dokumenata...

Region 18.09.2021, 17:44 18.09.2021, 18:33
Vučić nakon sastanka sa Erdoganom: Razgovarali smo o temama važnim za cijeli region a ne samo o tenzijama u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom danas u Istanbulu ”razgovarao o važnim temama za cijeli region, a ne samo o tenzijama u Bosni i Hercegovini”.

Erdogan i Vučić sastali su se u istanbulskoj Vahdettin palati, a srbijanski predsjednik je po završetku posjete Turskoj kazao je za agenciju Tanjug da je Turska prijatelj Srbije i da je uvjeren da bi odnosi dvije zemlje mogli da budu još bolji.

- Možemo još truda da uložimo da te odnose napravimo još boljim i da gradimo dodatno povjerenje. To je za nas jedna od velikih i važnih stvari, uslov bez kojeg ne možemo da sačuvamo stabilnost u regionu, naglasio je Vučić.

Vučić je dalje otkrio da predsjednik Turske podržava dijalog Beograda i Prištine i da vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rješenja, javlja AA. 

Ističući kako su prijateljski odnosi s Turskom svojevrsni garant sigurnosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, Vučić je najavio da će Erdogan do kraja godine posjetiti Srbiju.

- Razgovarali smo i o ekonomiji i turskim investicijama u Srbiji. Razgovarali smo o regionalnim i bilateralnim temama. Turska je velika sila u regiji, kazao je Vučić.

Podsjetivši kako je postavljen cilj da se vanjskotrgovinska razmjena Srbije i Turske poveća sa 1,3 milijarde na dvije milijarde dolara, Vučić je kazao da je s Erdoganom razgovarao i o tome kako da se osigura da se granice dvije zemlje prelaze što laške i sa što manje dokumenata.

- Moji razgovori s Erdoganom su uvijek korisni. I danas sa sastanka izlazim veoma zadovoljanVuči, zaključio je Vučić.

komentari (0)