Vučić: Od sutra zabrana izvoza pšenice, brašna, kukuruza i ulja

Ističući da su SAD zabranile uvoz nafte, gasa i uglja iz Rusije, dok je Velika Britanija uvela zabranu nafte, Vučić je kazao kako čeka odluku Evropske Unije i odgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina

Region 09.03.2022, 11:21
Vučić: Od sutra zabrana izvoza pšenice, brašna, kukuruza i ulja
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na B92 kazao je da se svijet suočava sa najvećom krizom od 1945. godine i da će Srbija od četvrtka uvesti zabranu izvoza pšenice, brašna, kukuruza i ulja.

Vučić, koji je rekao da ne očekuje prestanak ruskih napada na Ukrajinu, naprotiv, da misli da će se napad intenzivirati, izrazio je da ne veruje da će pregovori Rusije i Ukrajine dati rezultate.

Ističući da su SAD zabranile uvoz nafte, gasa i uglja iz Rusije, dok je Velika Britanija uvela zabranu nafte, Vučić je kazao kako čeka odluku Evropske Unije i odgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina.

- Ako Rusija uradi ono što mislim da hoće, biće čekanja na automobile, što uvodi ceo svet u užasnu ekonomsku katastrofu i pitanje je kako će se svet izvući iz toga. A da ne govorimo o mogućnosti širenja sukoba, kaže Vučić.

komentari (0)