Vučić odgovorio predsjednici Osmani: "Nismo aparat Rusije, SAD-a niti Evropske unije"

Predsjednik Srbije tvrdi da su izjave kosovske predsjednice Osmani apsurdne

Region 11.11.2021, 12:35
Vučić odgovorio predsjednici Osmani: "Nismo aparat Rusije, SAD-a niti Evropske unije"
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na izjave kosovske predsjednice Vjose Osmani koja je optužila Srbiju da je "aparat Rusije na Zapadnom Balkanu".

Vučić, koji je tvrdio da su Osmanijeve izjave apsurdne i da nije mogao da nađe riječi kojima bi opisao izjave te je dodao: „Mi nismo ni aparat Rusije, SAD ni Evropske unije. Mi smo nezavisna država.“

Navodeći da se Srbija nikome neće izviniti zbog razvijanja prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom, Vučić je dodao: „Ponosan sam na politiku koju vodimo. Mi smo jedna od rijetkih zemalja koja može voditi samostalnu politiku u ovom dijelu Evrope. Niko osim nas ne odlučuje o političkim i ekonomskim koracima koje ćemo preduzeti u našoj zemlji. Ovo je jedina politika koja će osloboditi naš narod i sačuvati mir. 'Vežu se za Ruse i Kineze', kažu neki kada ne znaju šta da kažu o nama Srbima. Očekuju da se izvinimo zbog toga. Neću se nikome izviniti. Nezavisna Srbija je na putu ka Evropi i istovremeno poštuje svoje ruske, kineske, američke i druge prijatelje."

komentari (0)