Zbog energetske krize u Sjevernoj Makedoniji proglašeno vanredno stanje

U okviru mjera štednje koje je Vlada uvela 16. augusta, ograničeno je korištenje električne energije u državnim kancelarijama, a ovim mjerama planirano je povećanje ušteda električne energije na 15 posto

Region 26.08.2022, 14:34
Zbog energetske krize u Sjevernoj Makedoniji proglašeno vanredno stanje
© AA

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je proglasiti vanredno stanje u oblasti energetike, koje će biti na snazi ​​od 1. septembra.

Izvještava se da odluka vlade pokriva krizu grijanja u glavnom gradu Skoplja i krizu električne energije u cijeloj zemlji.

Večernje novosti, navode da će mjere štednje koje je Vlada donijela u okviru krizne situacije biti sprovedene i da će važiti do 31. marta.

U okviru mjera štednje koje je Vlada uvela 16. augusta, ograničeno je korištenje električne energije u državnim kancelarijama, a ovim mjerama planirano je povećanje ušteda električne energije na 15 posto.

U okviru vladinih mjera štednje neće se koristiti dekorativna rasvjeta, a klima uređaji će biti podešeni na maksimalno 20 stepeni za grijanje, najmanje 27 stepeni za hlađenje. Računari neće ostati uključeni kada se posao završi. Filteri sistema grijanja će se stalno mijenjati. Štampači se neće koristiti osim ako nisu potrebni. 

komentari (0)