Džumhur: "Strast za pobjedom me vodila naprijed"

U emisiji "Top Gol by Baho", Damir Džumur je ispričao i anegdotu kada je ušao u pogrešnu kuću da prespava

SPORT 13.07.2022, 12:55 13.07.2022, 13:09
Džumhur: "Strast za pobjedom me vodila naprijed"
© Balkan News

Vrhunski bh. fudbaler Damir Džumhur bio je gost emisije „Top Gol by Baho“, koju vodi i uređuje sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbećirević

 Džumhur je govorio o putu oporavka, prognozama doktora koji su bili skeptični po tom pitanju. Osvrnuo se na svoju porodicu, koja mu je, ističe on promijenila  Govorio je o svojoj porodici i promjeni samob sebe kada je postao otac. Džumhur se u emisiji osvrnuo i na današnji dolazak Novaka Đokovića u Bosnu i Hercegovinu i Visoko. 

- Doalzak bilo kojeg velikog tenisera u BiH moze da da na promociji ovog sporta. Pogotovo dolazak Novaka Đokovića, koji je jedan od najvećih igrača u historiji tenisa i koji je prije svega neko ko zaista želi da se igraći sa prostora bivše Jugoslavije, druže i budu zajedno, kazao je Džumhur. 

Džumhur je govorio o počecima svoje karijere, kada je sa sedam godina počeo da igra turnire. 

- Sa sedam godina sam krenuo da igram turnire. Moj prvi turnir, koji je bio u kategoriji do deset godina,  sam osvojio. Dvadesettri kategorije sam iznad osvojio i uvijek sam u svojoj kategoriji godinu i godinu starijih bio više manje neprikosoven i to je bio znak da sam ja u svojoj državi najbolji i da treba da se pređe na viši nivo. Tako smo već sa deset - jedanaest godina krenuli da igramo turnire u okruženju. U 12. godini smo prvi put smo otišli na evropski turnir.  To je bio nezvanično Evropsko prvensto, najjači turnir koji postoji u kategoriji do 12 godina u Italiji. Ja sam taj turnir osvojio. Tada sam skrenuo pozornost na sebe, priča Džumhur. 

Džumhur je sa 12 godina od devet odigranih turnira izgubio četiri seta. A to, kaže on, priprisuje strasti za pobjedom. 

-  U tom periodu ja nisam znao šta je poraz i koliko god da je to dobro, mislim da jednim dijelom i nije bilo toliko dobro za moju kasniju karijeru. Ja sam neko ko ne voli da gubi, pa makar to bilo i u nekoj najglupljoj igri, mrzim poraze. To je ta strast za pobjedom. U tom nekom uzrastu od deset do 12 godina,  nije bilo puno poraza. Ja se sjećam  da kada doživim poraz, onda plačem po cijeli dan, prisjeća se Džumhur. 

U emisiji "Top Gol by Baho", Damir Džumur je ispričao i anegdotu kada je ušao u pogrešnu kuću da prespava. O čemu je riječ pogledajte u cijeloj emisiji: 

komentari (0)