Lejla Njemčević zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj

Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Svjetski kup u Francuskoj na kojem ima priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije

SPORT 09.08.2023, 15:24
Lejla Njemčević zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj
© AA

 Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i trenutno prva na svjetskoj UCI maraton ranking listi Lejla Njemčević zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom u Škotskoj. 

Pobjedu na izuzetno zahtjevnoj stazi odnijela je reprezentativka Austrije Mona Mitterwallner. Njemčević je nakon tijesne borbe sa francuskom takmičarkom Estelle Morel u sprintu zauzela četvrto mjesto nakon 5 sati i 20 minuta utrkivanja.

Bh. takmičarka imala je loš početak utrke tako da je nakon 50 kilometara zauzimala 11. mjesto, ali je odlučnom vožnjom u drugom dijelu utrke pojačala tempo i napravila veliki napredak te kroz cilj prošla kao četvrta i time ostvarila najbolji rezultat u historiji BiH na utrkama Svjetskog prvenstva.

“Iako je ovo bila moja najteža utrka u karijeri izuzetno sam sretna četvrtim mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj i upisom novih 180 UCI bodova. Na početku se nisam osjećala dobro i na sredini utrke sam se nalazila u grupi te zauzimala poziciju oko 11. mjesta, ali 40 kilometara prije kraja sam se odvojila od grupe i vozila na apsolutnom maksimumu. Iako sam potrošila dosta energije da sustignem vodeće takmičarke uspjela sam u sprintu na cilju zauzeti četvrto mjesto“, rekla je Njemčević.

Najbolja bh. biciklistkinja je nakon upisa bodova sa Svjetskog prvenstva zadržala prvu poziciju na svjetskoj maraton ranking listi s obzirom na to da je rezultatski najkonstantnija takmičarka u ovoj sezoni, piše AA. 

Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Svjetski kup u Francuskoj na kojem ima priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije.

komentari (0)