Novopazarski atletičari Elzan Bibić i Saima Murić pobjednici 22. ramazanske trke

SPORT 11.06.2021, 09:40 11.06.2021, 12:40
Novopazarski atletičari Elzan Bibić i Saima Murić pobjednici 22. ramazanske trke
© AA

Reprezentativac Srbije i atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobjednik je 22. ramazanske trke na 2.000 metara, dok je u trci kod dama na stazi dugoj 1.500 metara trijumfovala njegova klupska koleginica Saima Murić. 

Bibić je u trci, koja je održana večeras na novopazarskom Atletskom stadionu u konkurenciji 14 atletičara, pobjedu odnio rezultatom 5:09,23 minuta, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Miloš Malešević iz Inđije s 5:21,56 i atletičar Partizana Nikola Raičevi s vremenom od 5:25,89 minuta.

- Sretan sam jer se održala tradicija organizovanja Ramazanske trke. Najlepše je trčati pred svojim narodom, to me uvijek dodatno motiviše. Iza mene je duga pauza, na stazi sam i na takmičenjima nakon devet mjeseci. Sve zdravstvene probleme sam uspio da prebrodim i da se vratim trkama. Ovo je treća na kojoj sam učestvovao nakon te duge pauze. Prezadovoljan sam kako napredujem i brzinom kojom se vraćam u formu. Očekuje me jedno od najvažnijih takmičenja, Evropsko prvenstvo za mlađe senior i možda Olimpijske igre, rekao je za AA Bibić, šestostruki pobjednik ramazanske trke u Novom Pazaru.

Atletičarka Saima Murić bila je najuspešnija od 12 takmičarki u trci na 1.500 metara. Ona je do pobjede stigla vremenom 4:29,83 minuta. Slijedile su je klupske drugarice, drugoplasirana Mejra Mehmedović sa 4:43,13 i Lenka Nikolić, koja je do trećeg mjesta stigla vremenom od 4:58,00 minuta.

- Trka je bila dosta teška zbog vjetra. Atmosfera je bila prelijepa što mi je davalo snagu da ne odustajem i da s trkom izguram do kraja. Danas sam prvi put na stazi nakon kraće pauze zbog lakše povrede, ostvareno vrijeme je dobro, ali u narednom periodu ću se popravljati, rekla je Murić nakon pobede.

Ramazansku trku, manifestaciju koja se tradicionalno održava uoči mjeseca ramazana u najvećem gradu regije Sandžak, pomjerila je i dalje aktuelna pandemija koronavirusa. Zbog stabilnije epidemiološke situacije organizacioni odbor trku je pomerio za juni.

Glavnim seniorskim trkama prethodile su trke najmlađih članova Atletskog kluba Novi Pazar.  Pokrovitelj 22. Ramazanske trke je grad Novi Pazar, a udruženim snagama duže od dvije decenije organizuju je novopazarski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.

komentari (0)