Umjetnik među stativama, Slobodan Janjuš Čobo: Ono što sam ja radio na golu, ne može niko da radi dan danas

- Bio sam predodređen da budem golman, kaže Janjuš

SPORT 17.10.2022, 10:26 17.10.2022, 10:35
Umjetnik među stativama, Slobodan Janjuš Čobo: Ono što sam ja radio na golu, ne može niko da radi dan danas
© Balkan News

Legenda Sarajeva, FK „Željezničara“, Bosne i Hercegovine i regiona. Životopis za filmskog ekrana. To je legendarni Slobodan Janjuš Čobo.

- Bio sam predodređen da budem golman, započinje svoju životnu ispovijest, od petogodišnjeg dječaka sa Grbavice do prvih utakmica i odbrana „neodbranjivih“ šuteva.

U emisiji „Top Gol by Baho“ pogledajte zašto Čobo dolazi iz Amerike u Sarajevo sedam puta godišnje te kako je dobio još jednu životnu bitku.

 - Možete da odete iz Sarajeva, ali Sarajevo je uvijek sa mnom i raja s kojom sam rastao. Čovjek kad shvati gdje je rođen, a ja sam rođen u Sarajevu, u tadašnjoj Republici BiH, morate da poštujete zemlju gdje ste prohodali i napili se vode prvi put! To je moja zemlja gdje sam stekao ime u sportu. Ja sam čistokrvni Bosanac! Gdje god odem - ja sam Bosanac. Ono što sam ja radio na golu, ne može niko da radi dan danas!, kaže Čobo.

O čemu je govorio Slobodan Janjuš, pogledajte u videu ispod: 

komentari (1)
Knez Prije 2 mjesec
Pun je sebe krajnje nekorektan prema golmanu želje Vasiliju čiki Radoviću,verovatno ga boli sujeta što je čiko neprevaziđen i nedostižan u želji zašto si menjao klubove svako pola godine,zato što je čiko Radović bio i ostao neprikosnoven