Više od 320 takmičara na Europa Judo Openu Sarajevo: Ovo je praznik džuda u Sarajevu

SPORT 17.09.2021, 12:44 17.09.2021, 13:20
Više od 320 takmičara na Europa Judo Openu Sarajevo: Ovo je praznik džuda u Sarajevu
© FENA

Europa Judo Open Sarajevo 2021 za seniore, na kojem će učestvovati više od 320 sportista iz 29 zemalja, bit će održan 18. i 19. septembra u glavnom gradu BiH.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac na pres-konferenciji je izrazio zadovoljstvo što Judo savez ima povjerenje svjetske i europske džudo federacije da u teškim vremenima organizira to prestižno međunarodno takmičenje.

- Ovo je praznik džuda u Sarajevu. Najjači evropski i svjetski džudisti će uzeti učešće u ovom takmičenju. A posebno smo iznenađeni što će džudo tim Francuske, koji je osvojio zlatnu medalju za posljednjim Olimpijskim igrama, nastupiti sa više od 70 takmičara, pojasnio je Crnogorac.

Na turninu će učestvovati 19 bh. džudista, a danas na pres-konferenciji predstavljeni su: Toni Miletić, Aleksandra Samardžić i Husein Gegić koji su kazali da će dati sve od sebe kako bi u najboljem svjetlu opravdali povjerenje trenera, ali i predstavili boje svoje zemlje.

Iako su istakli da je konkurencija na predstojećem turniru vrlo jaka, takmičari su istakli da su naporno trenirali te da se nadaju dobrim rezultatima, javlja FENA.

komentari (0)