Izraelske snage bombardirale kuću u Gazi i ubile osmero djece i dvije žene

Svijet 15.05.2021, 14:18
Izraelske snage bombardirale kuću u Gazi i ubile osmero djece i dvije žene
© AA

 Izraelske zračne snage sinoć su izvršile novi masakr nad Palestincima pogodivši projektilom kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati na zapadu Gaze, pri čemu je ubijeno deset civila, među kojima je osmero djece i dvije žene, javlja AA. 

Izraelski projektil je u potpunosti devastirao palestinsku kuću sa dva stana, a iz ruševina su izvučena tijela desetero stradalih.

U napadu su ubijeni Yasemin Hassan (31), zatim Yamin (5), Bilal (10) i Yusuf (11) iz porodice Abu Hatab te Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) i Yahya (11) iz porodice Al-Hadidi.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine u potrazi za mogućim dodatnim žrtvama.

Zamjenik ministra zdravstva u Gazi Yusuf Abu Rish kazao je u subotu da je samo dvomjesečna beba preživjela napad na kuću porodice Al Hatab. Naglasio je da je riječ masakr nedovoljna da se opiše zvjerstvo tog izraelskog napada.

Palestinci u Al-Qudsu danima protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Tenzije su eskalirale nakon što su izraelske snage 7. maja izvele napade na vjernike u kompleksu džamije Al-Aksa.

Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.

komentari (0)