Na Zapadnoj obali ubijeno 111 Palestinaca

Zapadna obala svjedoči porastu sukoba i konfrontacije između Palestinaca i izraelskih doseljenika i snaga, dok Izrael nastavlja svoje neprestano bombardovanje Pojasa Gaze kao odmazdu za iznenadni napad Hamasa

Svijet 28.10.2023, 12:56 31.10.2023, 11:08
Na Zapadnoj obali ubijeno 111 Palestinaca
© AA

Još jednog Palestinca ubili su izraelski doseljenici na okupiranoj Zapadnoj obali u subotu, čime je broj mrtvih od početka sukoba u Gazi od 7. oktobra porastao na 111, saopćilo je Ministarstvo zdravstva, javlja Anadolu.

Zapadna obala svjedoči porastu sukoba i konfrontacije između Palestinaca i izraelskih doseljenika i snaga, dok Izrael nastavlja svoje neprestano bombardovanje Pojasa Gaze kao odmazdu za iznenadni napad Hamasa.

Najmanje 7.326 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima od 7. oktobra. Oko 70 posto su palestinske žene i djeca, prema službenim podacima.

Oko 2,3 miliona stanovnika Gaze bori se s nestašicom hrane, vode i lijekova zbog masovnog izraelskog zračnog bombardovanja i potpune blokade enklave.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) usvojila je sinoć rezoluciju kojom se poziva na hitni humanitarni prekid vatre.

komentari (0)