Povodom Dana državnosti: Popularne zgrade u Kataru u bojama zastave BiH

Svijet 25.11.2022, 20:55 25.11.2022, 20:59
Povodom Dana državnosti: Popularne zgrade u Kataru u bojama zastave BiH
© Udruženje "Bosna-Katar" / AA

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, večeras su dvije popularne zgrade u Lusailu, jednom od najznačajnijih dijelova Dohe, osvijetljene u bojama zastave Bosne i Hercegovine i Katara, uz čestitke upućene Bosni i Hercegovini povodom jednog od najznačajnijih državnih praznika. 

Zgrade se nalaze u blizini stadiona Lusail, gdje će 18. decembra odigrati finale Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Iz Udruženja "Bosna - Katar" navodi se da iako su oči cijelog svijeta posljednjih dana i sedmica usmjerene prema Kataru, gdje se održava Svjetsko fudbalsko prvenstvo po prvi put na Bliskom istoku, ova država Arapskog zaljeva ne zaboravlja svoje prijatelje, što država Bosna i Hercegovina svakako jeste, piše AA. 

Inače, ambasador Katara u Bosni i Hercegovini, Sultan bin Ali Al-Khater, danas je povodom Dana državnosti BiH, uputio svim građanima najiskrenije čestitke.

"Dragi građani Bosne i Hercegovine, želim vam sretan Dan državnosti. Da vam donese prosperitet, blagostanje, prije svega mir", poručio je Al-Khater.

Katar i BiH će 22. januara 2023. godine, obilježiti 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa, a iz udruženja dodaju da su odnosi Dohe i Sarajeva snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bh. nezavisnosti do danas.

BiH danas obilježava, 25. novembar, Dan državnosti, datum na koji je prije 79 godina obnovila državnost.

komentari (0)