Prilika za studente: Osvoji stipendiju, posao i iskustvo u turskim IT kompanijama

Prijave su otvorene do 30. juna 2022. godine do 17:00 sati.

TEHNOLOGIJA 31.05.2022, 14:36 03.06.2022, 16:17
Prilika za studente: Osvoji stipendiju, posao i iskustvo u turskim IT kompanijama

BIGMEV i Fondacija „Alija Izetbegović“,  u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu i Istanbul Ticaret Universitesi,  organizuju projekat obuke na radnom mjestu za mlade iz IT sektora.

Projektom, koji će trajati jednu godinu počevši od septembra 2022. do septembra 2023. godine, kandidati će dobiti priliku da specijaliziraju u najtraženijim oblastima tako što će im biti dodijeljeni IT projekti u sklopu punog radnog vremena u najprestižnijim turskim IT kompanijama. Po okončanju programa kandidati će biti obavezni raditi dvije godine u bh.  IT kompanijama.

Tokom projekta izabranim kandidatima će biti obezbijeđeno profesionalno radno iskustvo u IT oblasti i umrežavanju, mentorske usluge i podrška u planiranju karijere i sticanju radnog iskustva tokom planiranog programa, certificirana obuka gdje će učesnici dobiti certifikat iz tri „soft skills“ oblasti, te iz jedne oblasti iz informacionih i komunikacionih tehnologija.

Osim toga učesnicima u programu se nudi minimalna plata uposlenika IT kompanije, obroci, prijevoz ili karta za javni prijevoz, zdravstveno osiguranje Republike Turkiye, radna dozvola , mjesečna stipendija kao i obezbjeđen smještaj u jednokrevetnim sobama u Istanbulu i još mnogo toga.

Kriteriji za prijem kandidata, pravila apliciranja, obaveze učesnika, više informacija o projektu i aplikacioni formular možete pronaći na linku: https://bh-pp.org/ba/on-the-job-training/

Prijave su otvorene do 30. juna 2022. godine do 17:00 sati.

komentari (0)