Milanović na 76. Općoj skupštini UN-a: Sastat će se i sa Erdoganom

VIJESTI 17.09.2021, 11:42 17.09.2021, 11:47
Milanović na 76. Općoj skupštini UN-a: Sastat će se i sa Erdoganom
© AA

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, gdje će se sastati i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, najavljeno je iz Ureda predsjednika.

Milanović će boraviti od nedjelje, 19. septembra do četvrtka, 23. septembra 2021. u New Yorku, gdje će sudjelovati na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatske.

Otvaranje 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda održat će se u utorak, 21. septembra, a istog dana na glavnoj raspravi govorit će i predsjednik Milanović.

Osim na glavnoj raspravi, Predsjednik Republike Hrvatske govorit će na sastanku na vrhu UN-a o prehrambenim sustavima (The United Nations Food Systems Summit) te povodom održavanja događanja "Transformativna akcija za prirodu i ljude" (Transformative Action for Nature and People Event), javlja AA.

- U sklopu sudjelovanja na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a predviđen je i susret Predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom te bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, navodi se.

Tijekom boravka u New Yorku Milanović će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice te će održati predavanje na Sveučilištu Columbia u okviru "World Leaders Foruma" na temu "Emerging Crises and Competing Narratives" (Krize u nastajanju i konkurentski narativi).

komentari (0)