Novi način za dobijanje njemačke vize za zemlje Zapadnog Balkana

VIJESTI 01.12.2021, 12:55 01.12.2021, 13:43
Novi način za dobijanje njemačke vize za zemlje Zapadnog Balkana

Njemačke vlasti najavile su da će zbog izuzetno velike potražnje za terminima za vizu za zapošljavanje u skladu sa Pravilom o Zapadnom Balkanu, postojeća pravila biti ažurirana.

Prema najnovijem ažuriranju koje je objavila njemačka ambasada, nova pravila o proceduri dobitnika termina za vizu bit će izmijenjena jer broj prijava premašuje broj termina, prenosi SchengenVisaInfo.com.

Stoga, kako bi se osigurale jednake mogućnosti za prijave za termine za sve državljane Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Srbije, njemačke vlasti su otkrile da će se od početka decembra 2021. rasporedi određivati ​​koristeći proceduru mjesečne lutrije.

To znači da će svi moći podnijeti prijavu. Međutim, samo sretnici će moći zakazati termin.

Osobe koje žele da apliciraju za termin vizu to će moći da urade od danas, 1. decembra do 17. decembra, putem online sistema.

- Zainteresovana lica će od 1. decembra u 09:00 do 17. decembra u 12:00 časova, putem online sistema zakazivanja termina za prijave za dodjelu termina ambasade, imati priliku da izraze interesovanje za proceduru izvlačenja, naveli su iz Ambasade Njemačke.

Otkriveno je da će odabrani aplikanti koji se prijave tokom gore navedenog perioda dobiti raspored prijava za januar ili početak februara 2021. U vezi sa odabirom podnosilaca prijava, iz Ambasade su pojasnili da će postupak izvlačenja provoditi Federalno ministarstvo vanjskih poslova u Berlinu.

komentari (0)