Džaferović: Snovi o "Velikoj Srbiji", "Velikoj Hrvatskoj" i "Velikoj Albaniji" su prazni snovi

Osvrćući se na napad Srbije na Bosnu i Hercegovinu sa snovima o "velikoj Srbiji", Džaferović je objasnio da želi vjerovati da Srbija više nema tu namjeru...

BiH 08.09.2021, 14:59
Džaferović: Snovi o "Velikoj Srbiji", "Velikoj Hrvatskoj" i "Velikoj Albaniji" su prazni snovi
© AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je, u intervjuu za N1, da ne dolazi u obzir promjena granica na Zapadnom Balkanu.

Džaferović je rekao da je geopolitička konfiguracija ostvarena i da neće biti apsolutno nikakvih promjena granica niti proglašenja nezavisnosti. Džaferović je izjavio da su snovi o "Velikoj Srbiji", "Velikoj Albaniji" i "Velikoj Hrvatskoj" prazni snovi.

Navodeći da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori prati događaje izazvane ceremonijom ustoličenja mitropolita crnogorskog Joanikija, Džaferović je naveo da je za Bosnu i Hercegovinu važno i to što je Crna Gora stabilna, što ostaje članica NATO -a i uspješno završava evropski put.

Član Predsjedništva Džaferović  je rekao da se Srbija uključila u Crnu Goru jer je obavještajna služba Srbije pomno pratila događaje u Crnoj Gori.

Osvrćući se na napad Srbije na Bosnu i Hercegovinu sa snovima o "velikoj Srbiji", Džaferović je objasnio da želi vjerovati da Srbija više nema tu namjeru, ali  to predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora reći pred liderom bosanskih Srba Miloradom Dodikom.

komentari (0)