EU donirala ambulantno vozilo Domu zdravlja u Bihaću

Donirano vozilo vrijednosti 70.000 KM opsluživat će mjesnu zajednicu Orašac

BiH 22.07.2022, 14:03 25.07.2022, 10:21
EU donirala ambulantno vozilo Domu zdravlja u Bihaću
© AA/Ilustracija

Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BiH), uručila je ambulantno vozilo Zdravstvenoj ustanovi "Dom zdravlja" Bihać koje će se koristiti za potrebe terenske ambulante Orašac. 

- Nabavka ambulantnog vozila u vrijednosti od 70.188,30 KM s PDV-om omogućena je uz finansijsku podršku Evropske unije (EU). Ovom vrijednom donacijom direktno učestvujemo u rješavanju problema i potreba lokalnog stanovništva, unapređujući kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga na području bihaćke mjesne zajednice Orašac, saopšteno je iz IOM.

Dodaje se da IOM nastavlja sa podrškom i jačanjem saradnje sa lokalnim zajednicama, institucijama i ustanovama u cijeloj BiH, posebno u onim zajednicama koje su podnijele najveći teret migrantske situacije. Na inicijative i potrebe koje se ukaže, EU i IOM nastoje da konkretnom pomoći i aktivnostima na terenu zajednički odgovore na aktuelni trend mješovitih migracija u Bosni i Hercegovini, piše AA. 

Ključeve automobila u ime IOM Misije u Bosni i Hercegovini direktoru ZU "Dom zdravlja" Bihać Ademiru Jusufagiću uručio je Jasmin Gaco, v. d. šefa IOM-ove kancelarije u Bihaću.

Ambulantno vozilo nabavljeno je kroz projekat "Bosna i Hercegovina: Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu" kojeg finansira Služba za instrumente vanjske politike EU (FPI) u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP), a kojeg implementira IOM BiH.

komentari (0)