Još 14 dana za prijave za program obuke za IT sektor u Turkiye 2022/23.

Od polaznika se očekuje da po okončanju programa naredne dvije godine rade za bosanskohercegovačke kompanije

BiH 17.06.2022, 10:18 17.06.2022, 10:29
Još 14 dana za prijave za program obuke za IT sektor u Turkiye 2022/23.

Centar za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) i Fondacija “Alija Izetbegović”, u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS) i Istanbul Ticaret Universitesi, organizuje projekt obuke na radnom mjestu za mlade iz IT sektora, a poziv je otvoren do 30. juna do 17 sati.

Projektom, koji će trajati godinu dana, od septembra 2022. do septembra 2023. godine, kandidati će dobiti priliku da se specijaliziraju u najtraženijim oblastima tako što će im biti dodijeljeni IT projekti u sklopu punog radnog vremena u najprestižnijim turskim IT kompanijama.

Po okončanju programa kandidati će biti obavezni raditi dvije godine u bosanskohercegovačkim IT kompanijama, saopćili su organizatori.

Tokom projekta izabranim kandidatima će biti osigurano profesionalno radno iskustvo u IT oblasti i umrežavanju, mentorske usluge i podrška u planiranju karijere i sticanju radnog iskustva tokom planiranog programa, certificirana obuka gdje će učesnici dobiti certifikat iz tri “soft skills“ oblasti, te iz jedne oblasti iz informacionih i komunikacionih tehnologija.

Osim toga učesnicima u programu se nudi minimalna plata uposlenika IT kompanije, obroci, prijevoz ili karta za javni prijevoz, zdravstveno osiguranje Republike Turkiye, radna dozvola, mjesečna stipendija kao i smještaj u jednokrevetnim sobama u Istanbulu i još mnogo toga.

Kriteriji za prijem kandidata, pravila apliciranja, obaveze učesnika, više informacija o projektu i aplikacioni formular moguće je pronaći na linku https://bh-pp.org/ba/on-the-job-training/.

Izvor: AA

komentari (0)