Stigla još jedna donacija: 50.000 doza Sinopharm vakcina stiglo u BiH

Vakcine su u ponedjeljak poslate Bosni i Hercegovini te su jučer uručene ispred Hercegovinalijeka

BiH 30.04.2021, 09:49
Stigla još jedna donacija: 50.000 doza Sinopharm vakcina stiglo u BiH

U Bosnu i Hercegovinu juler je stiglo 50.000 kineskih Sinopharm vakcina protiv koronavirusa, koje je Narodna Republika Kina donirala našoj zemlji. Vakcine su u ponedjeljak poslate za Bosnu i Hercegovinu a jučer je, ambasador Narodne Republike Kine Ji Ping,  ispred Hercegovinalijeka, Ankici Gudeljević, ministrici civilnih poslova BiH, iste i uručio. 

- Stara kineska mudrost glasi: 'Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj', a Kina je pokazala od samog početka pandemije da je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini, rekla je Gudeljević i podsjetila je prisutne i na svu ostalu podršku Narodne Republike Kine.

Kako je navela Gudeljević, ova donacija je riječ o gesti koja ulijeva nadu da nismo sami i da će BiH nastaviti započeto vakcinisanje svojih građana, navodi se u saopštenju Ministarstva civilnih poslova BiH. 

- Sjetimo se donacije medicinske opreme i sredstava, medicinskih maski, PCR kitova za detekciju te Combo brzih testova koje je Kina u nekoliko navrata donirala Bosni i Hercegovini. Današnja donacija je još jednom potvrdila opredijeljenost Kine da, uprkos svim problemima sa kojima se i sama susreće u borbi protiv pandemije, misli na druge i pomaže drugima, kazala je Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova BiH. 

komentari (0)