Turković razgovarala sa Cavusogluom: Turska čvrsto stoji na pozicijama podrške BiH te jačanju države i institucija

Sagovornici su razmotrili brojna pitanja, uključujući i odnose između dvije države, ali i aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana

BiH 23.11.2021, 12:59 23.11.2021, 13:08
Turković razgovarala sa Cavusogluom:  Turska čvrsto stoji na pozicijama podrške BiH te jačanju države i institucija
© Twitter

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković razgovarala je jutros telefonski sa Mevlutom Cavusogluom, ministrom vanjskih poslova Republike Turske.

Sagovornici su razmotrili brojna pitanja, uključujući i odnose između dvije države, ali i aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana. Ministrica Turković je upoznala turskog ministra o posljednjim dešavanjima u našoj državi te upozorila na moguće posljedice nastavka blokade bh. institucija i reformskih procesa.

- Sa Mevlutom Cavusogluom jutros sam elefonski razgovarala o brojnim pitanjima, uključujući odnose dvije države, ali i situaciji u Bosni i Hercegovini i  regiji. Upozorila sam na posljedice blokade institucija i reformi. Turska čvrsto stoji na pozicijama podrške BiH te jačanju države i institucija, navela je ministrica Turković na svom Twitter profilu. 

 

Bilo je govora i o predstojećim diplomatskim aktivnostima te provođenju ranije dogovorenih projekata. Kako je istaknuto, Republika Turska čvrsto stoji na pozicijama podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te jačanju i funkcionalnosti države u interesu građana, saopštio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

komentari (0)