(VIDEO) Bećirović podržao Đukanovića: "I BiH i Crna Gora ugrožene od istog velikodržavlja"

Obraćajući se građanima Crne Gore, Bećirović je pozvao građane i poručio da nije svejedno šta će odlučiti u drugom krugu izbora, koji se održava u nedjelju

BiH 30.03.2023, 12:01
(VIDEO) Bećirović podržao Đukanovića: "I BiH i Crna Gora ugrožene od istog velikodržavlja"
© Facebook

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je poruku podrške Milu Đukanoviću, lideru DPS-a Crne Gore, uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. 

Obraćajući se građanima Crne Gore, Bećirović je pozvao građane i poručio da nije svejedno šta će odlučiti u drugom krugu izbora, koji se održava u nedjelju. 

- Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu. Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u Jugoistočnoj Evropi. Kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, moja je i ljudska i politička obaveza da podržim snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore. Naše dvije države su ugrožene od istog velikodržavlja. Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička, antifašističla Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope, kazao je, između ostalog, Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH. 

Podsjetimo, Milo Đukanović je u prvom krugu izbora za predsjednika Crne Gore osvojio 35 posto glasova, dok je njegov protivkandidat Jakov Milatović osvojio 29 posto glasova. Tim rezultatima obojica kandidata plasirala su se u drugi krug izbora, koji će se u Crnoj Gori održati u nedjelju, dok će se njihov duel održati u petak, na državnog televiziji RTCG u 20:00 sati. 

komentari (0)