Poziv poslovnoj bh. zajednici: Održava se pet sajmova u Istanbulu

Potrebno je poznavati engleski, njemački ili francuski jezik, te imati ovlaštenje za odlučivanje o kupovini

EKONOMIJA 20.10.2021, 09:47 20.10.2021, 10:54
Poziv poslovnoj bh. zajednici:  Održava se pet sajmova u Istanbulu
© Internet

Ambasada Turske u Sarajevu obavijestila je poslovnu zajednicu u BiH o pet sajmova koji će se u prvoj polovini novembra održavati u Istanbulu. U gradu na Bosforu od 2. do 6.novembra održat će se Sajam keramike, kuhinja i kupatila, zatim od 3. do 6. novembra održat će se Međunarodni sajam prozora, roletni, sistema i oprema za fasade, proizvodnih tehnologija, mašina, sirovina i komplementarnih proizvoda.

Istog dana, 03. do 06. novembra održavaju se i Međunarodni sajmovi stakla, mašina i tehnologija za obradu i proizvodnju stakla, hemikalija i sirovina, te vrata roletni, brava, panela, pregradnih sistema i opreme, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH. 

Osim ova dva sajma, u Istanbulu se priprema i SAjam "Win EurAsia2021", koji se odnosi na mašine, tehnologije za obradu metala, automatizaciju, opremu za elektroniku i elektriku, hidrauliku i pneumatiku, koji će se održati od 10. do 13. novembra. 


Prema pisanjima Akta.ba,u okviru sajmova će se održati i "Buyer mission program", gdje će biti održani bilateralni susreti sa turskim privrednicima te posjete sajmu. 

Potrebno je poznavati engleski, njemački ili francuski jezik, te imati ovlaštenje za odlučivanje o kupovini. Rok za dostavu aplikacija je 22. oktobar, te za posljednji događaj krjanji rok prijave je 28. oktobar. Formulari za prijavu mogu se pronaći na web stranici Vanjskotrgovinske komore
 

komentari (0)