Bivši bh. reprezentativac Edin Višća: S nestrpljenjem očekujem povratak na teren nakon povrede

Fudbal 01.12.2022, 09:59
Bivši bh. reprezentativac Edin Višća: S nestrpljenjem očekujem povratak na teren nakon povrede
© AA

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler turskog Trabzonspora Edin Višća izjavio je da predano trenira i da s nestrpljenjem očekuje povratak na teren nakon višemjesečnog odsustva zbog povrede.

Fudbaleri turskog prvaka Trabzonspora pauzu u sezoni provode u trening kampu u Antaliji, a 32-godišnji Višća izjavio je da se dobro osjeća.

"Prvi put u karijeri proživljavam ovako nešto. Već četiri sedmice dolazim na treninge. Polako sam se počeo pripremati za prvu utakmicu. Nedostaje mi teren, nedostaje mi igra s prijateljima. Nedostaje mi izlazak na teren pred navijače Trabzonspora. Veselim se izlasku na teren", kazao je Višća.

Ističući kako mu je liječnik prognozirao pauzu od četiri mjeseca nakon povrede, Višća je kazao da je zadovoljan da je nakon tri i pol mjeseca spreman za povratak na teren.

Objašnjavajući da je pitao liječnika koliko dugo će izbivati ​​s terena tijekom ozljede, Višća je rekao: "Doktor je rekao 'četiri mjeseca'. Rekao sam da se vraćam za tri. Ovdje sam za 3,5 mjeseca i spreman sam. Dobio sam jako dobre poruke od svih u Trabzonsporu i iz cijele Turske."

Trabzonspor za tri i pol sedmice igra derbi meč protiv Fenerbahcea, a Višća je kazao da vjeruje da neće imati problema s fizičkom spremom i da već razmišlja o toj važnoj utakmici.

"Prošle godine smo zajedno ispisali lijepu priču. Nadam se da ćemo je ponoviti i ove godine. Jaki smo, možemo pobijediti bilo koga ako smo svi zajedno. Moramo preuzeti više odgovornosti i pokazati više volje. Svi su motivirani protiv nas. Na kraju sezone vjerujem da ćemo kao Trabzonspor podići trofej kao prošle godine", kazao je Višća, piše AA.

Višća je u razgovoru s novinarima u Antaliji kazao da želi postati državljanin Republike Turkiye. Pojasnio je da je o tome razmišljao i dok je igrao za Basaksehir, ali da to nije mogao učiniti, jer je igrao za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Mislim da ću to uraditi u budućnosti. Želim raditi u Turkiye u budućnosti. Ovo je moja druga domovina, tako je osjećam. Mnogo toga sam ovdje postigao. Želim postati državljanin Turkiye i vidim svoj život ovdje u budućnosti", kazao je Višća.

komentari (0)