Haris Seferović karijeru nastavlja u turskom prvoligašu Galatasarayu

U Benficu je prešao 2017. godine, a u posljednje četiri sezone za ovaj klub zabilježio je 187 nastupa i postigao 74 pogotka

Fudbal 20.07.2022, 10:27
Haris Seferović karijeru nastavlja u turskom prvoligašu Galatasarayu
© AA

 Fudbalski reprezentativac Švicarske i napadač portugalske Benfice Haris Seferović doputovao je sinoć kasno u Istanbul, a očekuje se da će karijeru nastaviti u ekipi turskog prvoligaša Galatasaraya. 

Tridesetogodišnji Seferović je zajedno s porodicom doputovao iz Lisabona na aerodrom Ataturk, nakon čega je pristupio ljekarskim pregledima.

- Sretan sam što sam ovdje. Toliko navijača je u ove kasne sate došlo da me pozdravi. Zaista sam jako sretan i odlično se osjećam. Očekujem dobru sezonu, kazao je Seferović novinarima.

Na pitanje oko tvrdnji da je povrijeđen, Seferović je odgovorio: "Nemam nikakvih povreda. Prošlu sezonu sam imao, ali sada sam dobro. Nema nikakvih problema."

Iako još nema zvaničnih informacija, očekuje se da će Galatasaray posuditi Seferovića od Benfice uz mogućnost kupovine, piše AA. 

Fudbaler bosanskohercegovačkog porijekla iza sebe ima bogatu karijeru, a klubovi za koje je igrao su Grasshoppers, Fiorentina, Neuchatel Xamax, Lecce, Novara, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt i Benfica.

U Benficu je prešao 2017. godine, a u posljednje četiri sezone za ovaj klub zabilježio je 187 nastupa i postigao 74 pogotka. Za reprezentaciju Švicarske zabilježio je 86 nastupa postigavši 25 golova.

komentari (0)