Makedonska fudbalska federacija od UEFA-e traži najstrožu kaznu za Marka Arnautovića

Iz FFM-a su se oglasili nakon što je Arnautović izvrijeđao makedonskog reprezentativca Ezgjana Alioskog...

Fudbal 15.06.2021, 11:03 15.06.2021, 11:20
Makedonska fudbalska federacija od UEFA-e traži najstrožu kaznu za Marka Arnautovića
© Printscreen


- Uvijek ćemo ustati i braniti interese i dostojanstvo makedonske reprezentacije gdje god igrali, naglašeno je u saopćenju Fudbalske federacije Makedonije nakon što je austrijski reprezentativac Marko Arnautović, na utakmici EURO 2020 između Austrije i Sjeverne Makedonije, na nacionalističkoj osnovi uvrijedio igrača protivnog tima.  

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) zatražila je od Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) najstrožu kaznu za austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića zbog, kako su naveli, nacionalističkog ispada nakon pogotka u utakmici EURO 2020 Austrija - Sjeverna Makedonija (3:1). 

Iz FFM-a su se oglasili nakon što je Arnautović izvrijeđao makedonskog reprezentativca Ezgjana Alioskog, javlja AA. 

- Nogometni savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici s Makedonijom protiv makedonskog reprezentativca Ezgjana Alioskog. Istovremeno vas obavještavamo da smo UEFA-i podnijeli službeni dopis u kojem zahtijevamo najstrožu kaznu za austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, piše u saopćenju.

Iz Saveza navode kako su kao „Kuća nogometa“ "uvijek protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vrijeđanja i ispada koji nisu u duhu nogometa.

- Uvijek ćemo ustati i braniti interese i dostojanstvo makedonske reprezentacije gdje god igrali, naglašeno je u saopćenju.

komentari (0)