Pomozi.ba poziva navijače Želje, Veleža, Slobode i Borca: Ponesite igračke za djecu Turkiye i Sirije

Akcija je pokrenuta po uzoru na prizore sa humanitarne utakmice Bešiktaš - Antalyaspor u Istanulu

Fudbal 28.02.2023, 09:17
Pomozi.ba poziva navijače Želje, Veleža, Slobode i Borca: Ponesite igračke za djecu Turkiye i Sirije
© Pomozi.ba/Facebook

Najveće humanitarno udruženje u BiH Pomozi.ba, zajedno sa FK Željezničar i FK Velež pokreće novu humanitarnu akciju – prikupljanje igračaka za djecu Turkiye i Sirije.

Akcija je pokrenuta po uzoru na prizore sa humanitarne utakmice Bešiktaš - Antalyaspor u Istanulu gdje su navijači na teren bacili na hiljade igračaka za djecu koja su ostala bez svega u razornim zemljotresima.

- Baš tako nešto voljeli bismo vidjeti i na našim fudbalskim terenima. U saradnji sa fudbalskim klubovima Željezničar i Velež, pozivamo sve navijače koji u subotu 4. marta budu pratili utakmice Željezničar - Sloboda i Velež – Borac da sa sobom ponesu po jednu igračku i tokom poluvremena je ubace u teren. Naši volonteri će biti tu da pokupe igračke i spreme ih za naredni konvoj pomoći za djecu Sirije i Turkiye kojeg uveliko pripremamo, navode iz Pomozi.ba.

Oni koji neće biti na utakmicama, a žele donirati igračke za mališane mogu ih donijeti prostorije Pomozi.ba u Sarajevu, Travniku, Bihaću, Sanskom Mostu i Mostaru.

Također, do subote 4. marta igračke prikupljaju i naši prijatelji u fitness centrima XXL – sport center i Fitness centar DiskoGym Sarajevo svakog dana od 06h do ponoći.

- Svi zajedno za djecu Sirije i Turske, poruka je iz udruženja Pomozi.ba.

komentari (0)