Selektor Argentine: Hrvatska igra timski, teška utakmica je pred nama

Scaloni se obratio medijima pred sutrašnji prvi polufinalni susret FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem će snage odmjeriti selekcije Argentine i Hrvatske

Fudbal 12.12.2022, 15:53 12.12.2022, 16:15
Selektor Argentine: Hrvatska igra timski, teška utakmica je pred nama
© AA

Lionel Scaloni, selektor fudbalske reprezentacije Argentine koja se sutra u polufinalu Mundijala u Kataru sastaje s Hrvatskom, izjavio je kako su "vatreni" veoma dobra ekipa, ali i kako je svjestan šta se očekuje od tima koji on vodi, piše Anadolija.

Scaloni se obratio medijima pred sutrašnji prvi polufinalni susret FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem će snage odmjeriti selekcije Argentine i Hrvatske.

Za Hrvatsku, tim koji je na prošlom Mundijalu u Rusiji igrao finale, Scaloni je rekao kako je to dobra ekipa.

- Očekujemo da će biti teška utakmica. Naš protivnik igra dobro timsku igru. Imaju određeni stil i mislim da ga neće promijeniti. Oni će otežati stvari. Ne možemo se uspoređivati ​​s prethodnim Svjetskim prvenstvom, ali mislim da su stvarno dobra ekipa, kazao je 44-godišnji Scaloni.

Istakao je kako su svi argentinski navijači puni nade pred sutrašnju utakmicu, te dodao:

- Igramo za svoj narod. Zahvalni smo argentinskim navijačima. Znamo koliko košta doći ovamo. Znamo šta se od nas očekuje. Dat ćemo sve od sebe na terenu, rekao je.

Na pitanje o argentinskoj zvijezdi Lionelu Messiju, za kojeg se očekuje da mu je turnir u Kataru posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri, Scaloni je rekao:

- Vidjet ćemo hoće li nastaviti igrati, hoćemo li nastaviti uživati ​​gledati njegov fudbal, zaključio je Argentinac.

komentari (0)