Bar: Anonimni dobrotvor otplatio dugove mještana u lokalnoj prodavnici

Upravo je ramazan potakao jednog Baranina da učini dobro djelo, a njegov gest prenijeli su regionalni mediji

Region 27.03.2023, 11:53
Bar: Anonimni dobrotvor otplatio dugove mještana u lokalnoj prodavnici
© AA

Muslimanski vjernici mjesec Ramazan doživljavaju kao veliku priliku za dobročinstvo. Osim što post kod vjernika suzbija želju za gomilanjem imetka, čini ih još velikodušnijim i potiče na suosjećanje prema starijima, slabijima, nemoćnima ili siromašnijima.

Upravo je ramazan potakao jednog Baranina da učini dobro djelo, a njegov gest prenijeli su regionalni mediji.

- Jedan naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na Facebooku i pitao da mu pošaljem novčani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani tefter. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtjevom, poslao sam mu iznos, a novac je poslije dvije minute uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio, ispričao je vlasnik marketa iz Bara, Edo Murić, prenose crnogorski mediji.

Identitet humanog čovjeka koji je pomogao mušterijama svih vjera i nacija koje su kupovale "na recku", poznat je samo vlasniku marketa. Inače, ovo nije prvi put da čini dobro djelo jer se prije dvije godine dogodila identična situacija kada je isti čovjek tokom mjeseca ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.

Murić tvrdi da su mještani kojima je obrisan dug bili iznenađeni.

- Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu vjerovali. Bili su jako srećni jer dosta njih teže živi pa im je ovo dobro djelo ovog donatora bilo od velikog značaja. Da njemu i njegovoj porodici dragi Allah podari sreću, zdravlje, nafaku i uveća imetak, poručuje Murić.

Ovo dobročinstvo već danima se s oduševljenjem prepričava među stanovnicima Bara. 

komentari (0)