Basta upitao ruskog ambasadora: "Zašto je Rusija podržala uvođenje sankcija Srbiji?"

Podsjetimo, Basta je u saopštenju kazao da je za uvođenje sankcija Rusiji te da stoji uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa

Region 16.03.2023, 14:51 16.03.2023, 15:08
Basta upitao ruskog ambasadora: "Zašto je Rusija podržala uvođenje sankcija Srbiji?"
© Printscreen/Instagram

Uz argument da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, srbijanski ministar privrede Rade Basta je istakao da je Rusija ranije podržavala uvođenje sankcija Srbiji. 

Na svom Instagram profilu Basta je upitao ruskog ambasadora Aleksandra Bocana-Haračenka "zašto je njegova zemlja 1992. godine glasala za sve rezolucije koje su podrazumijevale sankcije Srbiji. 

- Ruski ambasador Julij Vonorcov (prvi sleva) glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. maja 1992. Zamolio bih ambasadora Ruske Federacije u Srbiji gospodina Bocan-Harčenka da odgovori na pitanje: Zašto je Rusija 1992. godine u UN glasala za uvođenje sankcija našoj zemlji“, napisao je Basta uz fotografije.

Podsjetimo, Basta je u saopštenju kazao da je za uvođenje sankcija Rusiji te da stoji uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa, piše Danas.rs. 

komentari (0)