Crna Gora ustupila zemljište za izgradnju Islamskog centra u Podgorici

Crnogorska Vlada je danas na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu Podgorica za otuđenje dvije nepokretnosti, površine 26.450, odnosno 3.550 kvadratnih metara, čija je procijenjene vrijednost 6,9 miliona eura

Region 14.10.2022, 15:58
Crna Gora ustupila zemljište za izgradnju Islamskog centra u Podgorici
© AA

Vlada Crne Gore dala je saglasnost za ustupanje zemljišta Mešihatu Islamske zajednice za izgradnju Islamskog centra u Podgorici. 

- Vodimo politiku u kojoj sve vjerske zajednice imaju ista prava i obaveze, gradeći društvo pomirenja, jednakosti i blagostanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Crnogorska Vlada je danas na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu Podgorica za otuđenje dvije nepokretnosti, površine 26.450, odnosno 3.550 kvadratnih metara, čija je procijenjene vrijednost 6,9 miliona eura.

- Nepokretnost će se, bez naknade, prenijeti u svojinu Mešihatu Islamske zajednice radi izgradnje prve Centralne bogomolje u Podgorici sa pratećim objektima i uređenjem okolne parkovske površine, navodi se u Odluci.

Ističe se da se predmetno zemljište ne može koristiti u druge svrhe bez prethodne saglasnosti Vlade.

komentari (0)