Crna Gora: Utvrđuje se odgovornost policajca koji je maltretirao državljanina Albanije

Iz policije tvrde da je riječ o događaju od 15. januara koji se desio na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani.

Region 22.02.2023, 09:44 22.02.2023, 10:37
Crna Gora: Utvrđuje se odgovornost policajca koji je maltretirao državljanina Albanije
© Screenshot

Uprava policije Crne Gore oglasila se povodom video-snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi maltretiranje državljanina Albanije od strane pripadnika crnogorske policije.

Iz policije tvrde da je riječ o događaju od 15. januara koji se desio na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, kao i da je objavljen stari snimak istog događaja koji je snimljen iz drugog ugla, prenosi Anadolija.

- Ovaj događaj je bio predmet javnog obraćanja Uprave policije, a sada je objavljen stari snimak istog događaja koji je snimljen iz drugog ugla. U odnosu na predmetni događaj preduzete su službene mjere i radnje koje su rezultirale utvrđivanjem identiteta svih aktera navedenog događaja, a u toku je postupak utvrđivanja odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije – Ministarstva unutrašnjih poslova, navode iz Uprave policije Crne Gore.

Iz Uprave obavještavaju da u odnosu na sve snimke koji se pojave na društvenim mrežama i u medijima, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti “u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, koje u krajnjem mogu da rezultiraju sprovođenjem i drugih aktivnosti predviđenih zakonom”.

Brojne političke partije, ali i nevladine organizacije osudile su ponašanje policijskog pripadnika prema državljaninu Republike Albanije.

Nezvanično, osoba koju službenik Uprave policije maltretira na snimku je prof. dr. Petraq Milo, univerzitetski profesor i bivši savjetnika za javne finansije i monetarnu politiku premijera Albanije.

komentari (0)