Crnogorski poljoprivrednici na proteste došli trktorima: Tražimo da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka

Ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću poručili su da je u jednom momentu omalovažio crnogorske stočare te da se nadaju da to neće imati priliku nikad više da uradi...

Region 28.06.2021, 16:47
Crnogorski poljoprivrednici na proteste došli trktorima: Tražimo da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka
© AA

Više od 50 poljoprivrednih proizvođača protestovalo je danas ispred Skupštine Crne Gore, zahtijevajući od Vlade da pomogne njihovu djelatnost. Oni su zatražili radni sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i poručili da ako im se ne izađe ususret, spremni su da radikalizuju proteste. 

Tačno u podne, poljoprivrednici su traktorima i sa poljoprivrednim mašinama stigli ispred Skupštine Crne Gore, na protest, koji su ranije najavili. Oni su tokom prošlonedjeljnog okupljanja zatražili pomoć od Vlade, ali i ostavku resornog ministra Aleksandra Stijovića, javlja AA. 

Nakon što na njihove zahtjeve nije bilo odgovora, danas su se okupili u još većem broju.

Milko Živković iz Unije stočara upozorio je Vladu da "nemaju vremena za čekanje" i ponovio zahtjeve.

- Tražimo da Vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta i da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka od 1. januara 2021. do stabilizacije tržišta stočne hrane. Tražimo povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene površine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine. Tražimo i rješavanje viškova crnogorskih sireva, kako bi otkup kozjeg i ovčjeg mlijeka mogao da počne od 1. jula. Tražimo radni sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija Milojkom Spajićem što hitnije, da ne bi radikalizovali proteste i prosuli đubrivo u svim gradovima, rekao je Živković.

Ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću poručili su da je u jednom momentu omalovažio crnogorske stočare te da se nadaju da to neće imati priliku nikad više da uradi.

O daljim potezima, kako je kazao, javnost će blagovremeno biti obaviještena.

-Strpljenje neće trajati u nedogled. Može se zaista desiti da cistjerne budu prosute po Podgorici i svim drugim gradovima, poručio je Živković.

komentari (0)